Over Bertem Atletiek2017-09-04T20:37:53+00:00

Onze geschiedenis

Bertem Atletiekclub vzw werd opgericht onder zijn huidige vorm op 30 juni 1998.
Voordien werd er reeds aan atletiek gedaan in Bertem in samenwerking met een andere club. Maar het toenmalig bestuur vond de tijd rijp om op zelfstandige basis verder te gaan. Er werd een nummer aangevraagd bij de Vlaamse Atletiek Liga, we kregen het stamnummer 0413 toegewezen en even later werd onze huidige vzw opgericht.

Alhoewel er weinig of geen accomodatie ter beschikking was, kende de club toch een hoogtepunt. Er was jeugd, er werd getraind en we hadden zelfs een aantal jeugdkampioenen.

We deden mee aan de interclubs, veldlopen, diverse joggings, enz …

Na jaren van glorie, komen er altijd minder goede tijden en dat mocht ook onze club ondervinden. Er kwamen minder jongeren opdagen en de jeugd was alsmaar moeilijker te motiveren. De club bleef doorzetten en is tegenwoordig weer in volle opmars, we kunnen rekenen op een prachtige groep joggers die wekelijks (en soms veel meer) komen trainen en afspreken om samen een mooie afstand te lopen. Ze motiveren elkaar en er hangt steeds een gezellige sfeer. En zeker mogen we onze oudere atleten (vooral masters) niet vergeten, die doorgaans zelfstandig trainen en op diverse wedstrijden in de prijzen lopen. Met de jeugd die er momenteel is, trainen we apart en proberen hen individueel te volgen en vooral te blijven motiveren.

Tot slot kunnen we zeggen dat BERT een club is waar iedereen welkom is, of je nu klein of groot bent  beginner, gevorderde of kampioen … !